Dziś na antenie TVP2 mogliśmy zobaczyć w kulinarnym programie "Gotowi do Gotowania. Start!" ostródzianina Mariusza Tomasza Kusia, który jest znany wielu osobom m.in. z akcji charytatywnych, w których brali udział znakomici kucharze.?php>
?php>
Program prowadzony jest przez Marzenę Rogalską. Jest to polska wersja wielkiego telewizyjnego przeboju "Ready Steady Cook" cieszącego się wielka popularnością m.in. w Wielkiej Brytanii, Francji, Australii, USA i we Włoszech.?php>
?php>
W programie rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z profesjonalnego szefa kuchni i kucharza amatora. Zawodnicy mają 20 minut na przygotowanie posiłku z produktów o łącznej wartości nie większej niż 25 złotych.?php>
?php>
Drużynę "żółtych" tworzyli Mistrz Kuchni Michał Bałazy i Małgorzata Urbanowicz. Drużynę czerwonych Charles Daigneault i Mariusz Kuś, który przyniósł rukolę, jajka, ser pleśniowy zielony, gruszki i grapefruit. W sumie na te produkty wydał 22 złote i 49 groszy. W programie uczestnicy mogą także korzystać z lodówki, w której są różne produkty.?php>
?php>
Obie drużyny przygotowały pyszne potrawy. Jednak to ekipa Mariusz - Charlie zwyciężyła w głosowaniu publiczności. "Czerwoni" przygotowali omlet z serem pleśniowym oraz rukolą i karmelizowanymi gruszkami. Na deser zostały przyrządzone gruszki w białym i czerwonym winie, czyli w naszych narodowych barwach.?php>
?php>
Gratulujemy ekipie Mariusza!?php>
?php>
Jamajka08:43, 27.09.2019
0 0
ale się postarali :D obrać i pokroić owoce każdy umie :D 08:43, 27.09.2019