RESTAURACJA ROMANTYCZNA ZE WZGÓRZ DYLEWSKICH I OCTIM Z OLSZTYNKA NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH!

W Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej im. Feliksa Nowowiejskiego w Olsztynie podczas XVI gali Laur „Najlepszym z Najlepszych“ marszałek województwa Gustaw Marek Brzezin wyróżnił osoby, instytucje, organizacje i przedsiębiorstwa z regionu, które w 2018 roku osiągnęły sukces, rozsławiając Warmię i Mazury w Polsce i na świecie.

Miło nam poinformować, że w kategorii Sztuka Kulinarna wśród nagrodzonych znalazła się Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris oraz Jak możemy przeczytać – elegancka i przytulna restauracja z autorskimi daniami szefa kuchni. Bazuje na świeżych produktach regionalnych. Po raz czwarty odznaczona w prestiżowym przewodniku najlepszych restauracji w Polsce Gault&Millau Polska, w 2018 r. otrzymała jedną czapkę. Nagrodzona „Trzema Widelcami” w konkursie Poland 100 Best Restaurants Awards by Selgros.

Z kolei w kategorii Innowacje i Rozwój laur „Najlepszy z najlepszych przyznano Wytwórni Octu i Musztardy „OCTIM” Sp. z o.o. OCTIM ma na swoim wiele nagród i wyróżnień, m.in. Perły 2018″, 2018 Diamenty Forbesa, Złoty Medal Targów World Food Warsaw 2018, Złote paragony Nagroda Kupców Polskich. W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku. W 1994 roku spółka zawiązana przez grupę pracowników wykupiła od państwa majątek firmy i rozpoczęła działalność pod nazwą OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy w Olsztynku i w takim kształcie działa do dziś. Obecnie OCTIM zatrudnia ponad 100 pracowników. Od momentu prywatyzacji piętnastokrotnie powiększono zdolności wytwórcze firmy. Stała modernizacja pozwoliła uruchomić nowe linie produkcyjne, dzięki czemu w ofercie spółki znajduje się ponad 40 produktów. OCTIM to od lat także certyfikowany dostawca największych światowych producentów.

Laur „Najlepszym z Najlepszych” stworzono, by uhonorować tych mieszkańców Warmii i Mazur, którzy nie tylko osiągają sukcesy, ale też swoją postawą i działaniem tworzą dobre wzorce, wskazują kierunki, inspirują innych do działania.

– Na Warmii, Mazurach i Powiślu mieszka 1,5 mln niezwykłych ludzi – mówił marszałek województwa Gustaw Marek Brzezin. – Wśród nich są perły, które lśnią i sławią nasz region. Co roku wiosną spotykamy się, aby przedstawić wyjątkowe osoby, instytucje, organizacje i przedsiębiorstwa, dla których miniony rok okazał się wyjątkowo pomyślny. To doskonała okazja, by podziękować Państwu za inicjatywę, aktywność i zaangażowanie

Od 2004 roku Laurami nagrodzono 385 osób, zespołów, instytucji, organizacji czy przedsiębiorstw. Są też laureaci, którzy na tę statuetkę zapracowali po raz czwarty, piąty, a nawet szósty.

W tym roku Laury przyznano w dziesięciu kategoriach, wyróżniając 27 osób i instytucji. Diamentowym Laurem przyznawanym za ponadprzeciętne osiągnięcia, szczególne działania oraz promowanie Warmii i Mazur w kraju i za granicą została uhonorowana firma Dekorglass Działdowo S.A. Gabriel Chojak.

Oficjalną część zwieńczył koncert zespołu Raz Dwa Trzy.

LAUREACI: 

KATEGORIA TURYSTYKA

– Ognisko Sportów Wodnych „Fala” w Elblągu
Laureat XIV edycji Konkursu Nagroda Przyjaznego Brzegu w kategorii Instytucje i Stowarzyszenia, za godną kontynuację XIX-wiecznej tradycji elbląskich wodniaków. Ośrodek z długoletnimi tradycjami, prowadzi kursy na sternika motorowodnego i starszego sternika motorowego, oraz rejestracje łodzi motorowych i skuterów wodnych. Jest członkiem Północno-Wschodniego Okręgowego Związku Motorowodnego i Narciarstwa Wodnego w Olsztynie, Elbląskiego Okręgowego Związku Żeglarskiego, Lokalnej Organizacji Turystycznej Kraina Zalewu Wiślanego oraz Elbląskiego Klastra Turystycznego.

– Zagroda Edukacyjna „Ziołowy Dzbanek”, Ewa i Waldemar Nisiewicz
I miejsce w organizowanym przez Polską Organizację Turystyczną w Warszawie konkursie „Na wsi najlepiej – 12 dobrych praktyk w turystyce wiejskiej” w kategorii Wypoczynek u rolnika.

Zagroda Edukacyjna „Ziołowy Dzbanek” w Sąpach niedaleko Pasłęka. Organizuje warsztaty zielarskie i garncarskie, kursy dla dzieci i dorosłych. Wioska tematyczna Sąpy-Babia Dolina jest miejscem pozytywnych inicjatyw i działań. Doceniana jest za kreatywność i realizację własnych pomysłów przy tworzeniu bazy turystycznej, której przewodnim motywem stały się zioła, garncarstwo, rękodzieło, symbioza z naturą oraz umiejętne zarządzanie stworzonymi produktami turystycznymi. Oferta noclegowa została wzbogacona warsztaty dla gości. Atrakcyjność gospodarstwa podnoszą znajdujące się tam obiekty – chata zielarska, wiata garncarska, ogród zimowy, mini zoo i regionalna kuchnia.

KATEGORIA SPORT

– Igor Janik UKS „Hetman Elbląg” – utalentowany młody szachista z Elbląga. Podwójny wicemistrz świata U-18 z w roku 2018. Zdobył dwa złote medale Mistrzostw Polski Juniorów w szachach szybkich i błyskawicznych oraz dwa srebrne medale Mistrzostw Świata w szachach szybkich i klasycznych. Jest uczniem klasy maturalnej w I Liceum Ogólnokształcącym w Elblągu. Jeden z najlepszych polskich szachistów młodego pokolenia.

– Piotr Cichocki AKS OSW Olsztyn – żeglarz. Zdobył złoty medal w klasie Hansa 303 podczas mistrzostw świata żeglarzy z niepełnosprawnościami, które w dniach 14-18 października 2018 r. odbyły się w Hiroszimie w Japonii. Pokonanie 42 uczestników startujących w klasie Hansa 303 to duże osiągnięcie i wyróżnienie na skalę światową. Utytułowany zawodnik. W 2016 roku, z młodszą o prawie 30 lat Moniką Gibes stworzyli duet, który po niespełna trzech latach wspólnych treningów zdobył mistrzostwo świata podczas igrzysk paraolimpijskich w Rio.

– Robert Karaś – 29-letni Polak został mistrzem świata i rekordzistą świata w triathlonie na dystansie potrójnego ironmana – 11,4 km pływania, 540 km na rowerze i 126,6 km biegu. Ukończył morderczy wyścig w niemieckim Lensahn z czasem 30 godzin 48 minut i 57 sekund. 15-letni rekord świata pobił o 59 minut. Był najlepszy z 52 zawodników, z których do metry dotarło 44. Rok wcześniej ustanowił rekord świata na dystansie podwójnego ironmana. Pochodzi z ELbląga.

KATEGORIA ŻYWNOŚĆ NATURALNA

– Mazurski Browar Sp. z o.o. – trzy medale w największym Konkursie Piw Rzemieślniczych Kraft Roku – dwa srebrne (kategoria American Pale Ale za piwo Mazurskie India Pale Ale; Mocny Stout/Porter za piwo Mazurskie Imperial Oatmeal Stout) oraz brązowy (kategoria Ciemny Lager za piwo Ełckie Lager Ciemny). Regionalny browar, który waży piwo od trzech lat. Swoją działalnością chce nie tylko wpisywać się w trend popularyzacji browarów niszowych, ale przede wszystkim nawiązywać do bogatych tradycji zakładów piwowarskich
z regionu Mazur, przywrócić wspomnienia, reaktywować zapomniane już smaki, a na bazie znakomitych tradycji zbudować rozpoznawalną markę w całej Polsce.

– Jutrzenka Dobre Miasto Sp. z o.o. – zdobywca certyfikatów: Jakość Tradycja dla produktu śliwka dobromiejska  w czekoladzie, BIO i UTZ. Produkty krówka śmietankowa 250G oraz śliwka w czekoladzie 200G pod marką Auchan zostały laureatami w VII edycji badania „Najlepszy Produkt 2018 – Wybór Konsumentów”. To marka, która od lat gwarantuje najwyższą jakość produktów. Stanowi połączenie tradycyjnych receptur oraz nowoczesnej technologii.

– Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku – zdobywca I nagrody w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” za Ser pełnotłusty Gouda Olecka, wyróżnienia w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” za Krówkę Olecką, Nagrody Konsumentów „Twarogowy Król” za Twaróg Naturalny z Warmii, Mazur i Powiśla na VI Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa, Pucharu Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za produkty naturalne Warmii, Mazur i Powiśla na VI Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa.
Wiodącym produktem spółdzielni są sery typu holenderskiego. Produkuje też masło, mleko spożywcze, twaróg, śmietanę, maślankę i cukierki Krówka. Jest członkiem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego i członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury i Powiśle. Posiada również prawo do używania wspólnego znaku towarowego „Jakość Tradycja”.

KATEGORIA SZTUKA KULINARNA

– Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris (Srebrny Laur) – elegancka i przytulna restauracja z autorskimi daniami szefa kuchni. Bazuje na świeżych produktach regionalnych. Po raz czwarty odznaczona w prestiżowym przewodniku najlepszych restauracji w Polsce Gault&Millau Polska, w 2018 r. otrzymała jedną czapkę. Nagrodzona „Trzema Widelcami” w konkursie Poland 100 Best Restaurants Awards by Selgros.

– Restauracja „Cudne Manowce” – po raz trzeci została wyróżniona jedną czapką w prestiżowym przewodniku najlepszych restauracji w Polsce Gault&Millau Polska. Olsztyński lokal zabiera w podróż kulinarną po Warmii. Potrawy bazują na produktach od małych, ekologicznych dostawców z regionu. W menu m. in nagrodzona w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” zupa Karmuszka.

– Restauracja z Zielonym Piecem – wyróżnienie w żółtym przewodniku kulinarnym Gault & Millau – po raz czwarty; Żagle Warmii i Mazur w kategorii Najlepszy produkt i usługa Warmii i Mazur, podkategoria ,,Usługa”; Receptura na zupę rybną została dostrzeżona i doceniona przez Adama Gesslera, który opublikował ją w książce „Smaki na 52 tygodnie”.

KATEGORIA SPOŁECZEŃSTWO, NAUKA, KULTURA

– Łukasz Staniszewski – II nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Literackim „O pióro Reymonta” za opowiadanie „Jętki”. Urodził się w Olsztynie, przez wiele lat związany był z Radiem Olsztyn. Jest również autorem sztuk teatralnych i słuchowisk radiowych. Rok temu „Ołowianym ptaszkiem” zadebiutował na scenie Teatru im. S. Jaracza w Olsztynie. Słuchowisko „Zachwyceni” otrzymało nagrody im. Maryny Okęckiej-Bromkowej i im. Byrskich na Festiwalu „Dwa Teatry” w Sopocie.

– Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie – II miejsce w ogólnopolskim konkursie Genius Universitatis 2018 w kategorii Serwis rekrutacyjny. Genius Universitatis to konkurs na kreatywną kampanię rekrutacyjną szkoły wyższej. I taka też była kampania UWM. Jury doceniło dwuletnią pracę nad budowaniem serwisu. Podobało się m.in. to, że informacje potrzebne kandydatom na studentów przekazywane są w sposób dla nich zrozumiały i w atrakcyjnej formie, nieodbiegającej od tego wszystkiego, do czego są przyzwyczajeni, jako pokolenie powszechnie korzystające z Internetu.

– Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, Zespół badawczy prof. Barbary Gawrońskiej-Kozak – pionierskie badania, prowadzone przez naukowców z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, pozwoliły wskazać gen odpowiedzialny za tworzenie skórnych blizn pourazowych. Badania prowadzone w pracowni biologii regeneracyjnej w przyszłości mogą umożliwić leczenie niegojących się ran, np. u diabetyków. Mogą także wspomóc leczenie pacjentów, u których rany pozostawiają rozległe, ograniczające sprawność albo szpecące blizny.

KATEGORIA OSOBOWOŚĆ

– Andrzej Małyszko – nagrodzony węgierskim odznaczeniem państwowym – Złotym Krzyżem Zasługi za promocję turystyki oraz badania śladów dawnych mieszkańców Warmii i Mazur. Mieszkaniec Rusi k/Olsztyna, tropiciel tajemnic Warmii. Jjest pasjonatem historii lokalnej. Ma na swoim koncie szereg działań na rzecz promocji turystyki regionalnej, a także ocalenia od zapomnienia lokalnych zabytków kultury i historii. Z jego inicjatywy w kościele w Bartągu zawisła tablica upamiętniająca pobyt Węgrów na Warmii, w Gągławkach został otwarty Trakt Rodu Kalnassy, wydana została w wersji drukowanej i audio trzyjęzyczna pozycja pt. „Pieśni Polskie Ferdinanda Gregoroviusa – Wiosna Ludów w literaturze europejskiej”. Współpracuje z redakcją Głosu Polonii na Węgrzech.

– Rafał Wolski – laureat nagrody im. Andrzeja Kremera Konsul Roku. Ceniony za szczególne zaangażowanie w wykonywanie funkcji konsularnych oraz wysoki poziom pracy urzędu. Placówka we Lwowie, którą kieruje jest liderem wśród wszystkich polskich urzędów konsularnych pod względem obsługi cudzoziemców
w sprawach wizowych. Dzięki przyjętym rozwiązaniom organizacyjnym, rozpatrywanie wniosków wizowych przebiega płynnie i bez zakłóceń. Placówka jest zaangażowana we wsparcie polskich środowisk na Ukrainie, promuje polską kulturę i język. Rafal Wolski pochodzi z Olsztyna. Aktywnie działa na rzecz promocji Warmii i Mazur na Ukrainie.

– Stanisław Achremczyk – historyk, pracownik naukowy Ośrodka Badań Naukowych im. Wojciecha Kętrzyńskiego w Olsztynie. Autor wielu publikacji dotyczących historii Warmii i Mazur. W 2018 roku ukazała się najnowsza książka, wydana z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, opisująca dzieje ziem warmińskich. Profesor jest też autorem podręczników do nauczania historii regionu. Wydał syntezę Warmia, Poczet biskupów warmińskich, współautor i redaktor monografii miast: Braniewa, Iławy, Kętrzyna, Olecka. Opracował dzieje nadleśnictw Ramuki i Wichrowo. Opublikował popularnonaukowe książki o dziejach Braniewa, Olsztyna, Ornety, Ełku, Gietrzwałdu i Iławy. W sumie jest autorem 38 monografii książkowych i ponad 500 artykułów. Od 2018 roku prezes Towarzystwa Naukowego im. Wojciecha Kętrzyńskiego.

KATEGORIA ZDROWIE

– Samodzielny Publiczny Zespół Grużliczy i Chorób Płuc w Olsztynie – brązowy Laur Bezpieczny szpital 2018 – Ogólnopolski ranking Rzeczpospolitej
i Centrum Monitorowania Jakości. Samodzielny Publiczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Olsztynie jest specjalistycznym ośrodkiem, o doskonałej renomie, w którym diagnozowane i leczone są wszystkie przypadki schorzeń układu oddechowego, m.in. gruźlicy, nowotworów płuc, astmy oskrzelowej, przewlekłej obturacyjnej choroby płuc, a także bezdech senny i nadwrażliwość na leki. Prowadzi odczulanie na jady owadów błonkoskrzydłych – os, pszczół, szerszeni. Świadczy usługi z zakresu rehabilitacji oddechowej oraz ogólnoustrojowej. Wszystkie wykonywane procedury wysokospecjalistyczne są na bardzo wysokim poziomie, co potwierdza Certyfikat Akredytacyjny przyznany przez Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia. Wynik w konkursie Bezpieczny Szpital 2018 potwierdza aspiracje do osiągnięcia pozycji najnowocześniejszego ośrodka referencyjnego w diagnostyce i leczeniu chorób układu oddechowego.

– Zespół lekarzy: lek. med. Rafał Szynkarczuk, lek. med. Grzegorz Kulesza; Szpital Miejski w Olsztynie
Lekarze z Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie zastosowali niekonwencjonalne leczenie u pacjenta z guzem mostka. W zaplanowaniu operacji pomogła nowoczesna technologia – model wydrukowany w 3D. Innowacyjność operacji zaczęła się już od procesu planowania – zdecydowano się na zaplanowanie operacji z pomocą modelu wydrukowanego w 3D. Do stworzenia cyfrowego modelu posłużyły skany z tomografii komputerowej. Użycie tego rozwiązania pozwoliło na odtworzenie prawdziwych narządów i symulację środowiska chirurgicznego. Dzięki współpracy z jedną z podlaskich firm zaplanowano i wyprodukowano indywidualny implant, który zastąpił fragment mostka i żeber.

– Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Olsztynie (Srebrny Laur) – Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Olsztynie uzyskał status certyfikowanego Centrum Medycyny Podróży dla Dzieci i Dorosłych przyznany przez Polskie Towarzystwo Medycyny Morskiej, Tropikalnej i Podróży oraz Głównego Inspektora Sanitarnego. Tym samym szpital dziecięcy spełnia wszelkie kryteria dotyczące wyszkolenia personelu, poradnictwa w zakresie medycyny podróży oraz wykonywania szczepień ochronnych. Centrum Medycyny Podróży dla Dzieci i Dorosłych z Gabinetem Szczepień przy Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie oficjalnie rozpoczęło swoją działalność 1 grudnia 2018 r. Powstało z myślą o osobach, które wyjeżdżają w strefę zagrożenia chorobami tropikalnymi oraz dla osób wyjeżdżających w inne strefy klimatyczne, które chcą uzyskać fachową poradę lekarską i niezbędne szczepienia. Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Olsztynie jest jednostką organizacyjną województwa warmińsko-mazurskiego.

KATEGORIA GOSPODARKA

– Zakład Metalowy „AGROMASZ” – nagrody: Złoty Medal Targów AGROTECH w Kielcach (16-18.03.2018) i tytuł „WYRÓB NA MEDAL” przyznany podczas tych targów, tytuł Wybitny Agroprzedsiębiorcy RP przyznany podczas uroczystej Gali Agrobiznesu, zorganizowanej przez Stowarzyszenie AgroBiznesKlub, redakcję AGRO oraz rektora SGGW (27.11.2018). Od 20 lat Przedsiębiorstwo współpracuje z kontrahentami w Danii, dla których wykonuje maszyny i urządzenia rolnicze. W ostatnich latach firma podjęła liczne działania inwestycyjne polegające m.in. na budowie hali magazynowo-produkcyjnej
o powierzchni 500m kw., w której zainstalowano komorę do śrutowania oraz ciąg technologiczny do malowania proszkowego. Zakupiono również wiele nowoczesnych maszyn. Pozwoliło to na znaczącą poprawę jakości produkowanych wyrobów oraz zwiększenie efektywności procesu produkcyjnego.

– Wipasz SA – posiadacz Statuetki Teraz Polska. Wipasz SA to największy polski producent pasz i lider w produkcji świeżego mięsa
z kurczaka – firma w 100% oparta na polskim kapitale. Dzięki pełnej integracji procesu produkcyjnego oraz zastosowaniu innowacyjnych technologii, dostarcza klientom produkty spełniające najwyższe normy jakościowe. Wipasz produkuje rocznie ponad milion ton paszy dla drobiu, trzody i bydła w 5 wytwórniach zlokalizowanych w całej Polsce.

– Producent drzwi „Barański” Spółka jawna – nagrody: Gepard Biznesu 2017, Nagroda specjalna Burmistrza Susza, Produkt Warmia Mazury. Firma rodzinna działająca od 30 lat. Od początku istnienia specjalizuje się w drzwiach wewnętrznych. Obecnie produkuje również drzwi zewnętrzne. Zatrudnia ponad stuosobową wysoko wyspecjalizowaną załogę oraz dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym, zapewniającym wysoki standard oferowanych produktów. W branży wyróżnia ją bogate doświadczenie i profesjonalizm.

KATEGORIA INNOWACJE I ROZWÓJ

– Alnea sp. z o.o. – nagrody; Wektory 2018 (nagroda Pracodawcy RP); z rekomendacji Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu Spółka brała udział w targach China International Import Expo w Szanghaju, prezentując systemy zrobotyzowanego lutowania i pozycjonowania robotów w przestrzeni.
ALNEA istnieje na rynku od roku 1984. Początkowo, jako ALNA zajmowała się usługami antykorozyjnymi i usługami dla drogownictwa. Od roku 2010, już jako ALNEA działa na rynku dedykowanych rozwiązań dla przemysłu. Specjalizuje się
w projektowaniu i produkcji maszyn i urządzeń pod konkretne potrzeby klienta. Nagroda Wektory 2018 to nagroda za wprowadzenie do życia technologii, które niedawno można było oglądać tylko w filmach science-fiction. Za to, jak uzasadniła kapituła nagrody, że „zaprzągł wirtualną rzeczywistość do projektowania, realizowania i nadzorowania zaawansowanych automatycznych linii produkcyjnych”.

– Wytwórnia Octu i Musztardy „OCTIM” Sp. z o.o. OCTIM ma na swoim wiele nagród i wyróżnień, m.in. Perły 2018″, 2018 Diamenty Forbesa, Złoty Medal Targów World Food Warsaw 2018, Złote paragony Nagroda Kupców Polskich. W Wytwórni Octu i Musztardy w Olsztynku produkcję uruchomiono w lipcu 1965 roku. W 1994 roku spółka zawiązana przez grupę pracowników wykupiła od państwa majątek firmy i rozpoczęła działalność pod nazwą OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy w Olsztynku i w takim kształcie działa do dziś. Obecnie OCTIM zatrudnia ponad 100 pracowników. Od momentu prywatyzacji piętnastokrotnie powiększono zdolności wytwórcze firmy. Stała modernizacja pozwoliła uruchomić nowe linie produkcyjne, dzięki czemu w ofercie spółki znajduje się ponad 40 produktów. OCTIM to od lat także certyfikowany dostawca największych światowych producentów.

– G2V Energia – II miejsce na najlepszą instalację referencyjną w roku 2018 w kategorii: Najlepsza instalacja domowa – podczas III Konferencji Partnerów Serwisowych Fronius. Firma G2V Energia to lider na rynku OZE w województwie warmińsko-mazurskim. Istnieje od 2012 roku i od początku zajmuje się odnawialnymi źródłami energii. Nazwa firmy wzięła się od astronomicznej nazwy niewyczerpalnego źródła energii jakim jest Słońce. Założycielem i właścicielem firmy jest Maciej Kędzierski, absolwent wydziału Mechaniki i Budowy Maszyn Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Swoją wieloletnią praktykę wykorzystuje nie tylko w profesjonalnej obsłudze klientów, ale również dzieli się wiedzą i zdobytym doświadczeniem, szkoląc przyszłych instalatorów OZE.

DIAMENTOWY LAUR

– Dekorglass Działdowo S.A. Gabriel Chojak
Światowy lider w dekorowaniu opakowań szklanych. Tworzy opakowania dla światowych marek i jest doceniany na całym świecie. W działdowskim Dekorglassie zdobią je Gucci, Dior, Johnnie Walker i inne luksusowe marki perfum czy alkoholi. Gabriel Chojak znalazł niszę, w której zbudował europejskiego lidera. Siła Dekorglassu polega na tym, że z roku na rok działdowska firma potrafi wykonywać na szkle coraz bardziej skomplikowane i trwałe ozdoby. Jej luksusowi klienci to doceniają.

WWiM

 

Post Author: Łukasz Matuszka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *