Świetne wiadomości napłynęły do nas z Częstochowy, gdzie odbył się ogólnopolski finał Bitwy Regionów. Pierwsze miejsce zdobyło Koło Gospodyń Wiejskich z Durąga w Gminie Ostróda!!!?php>
?php>
Miło nam donieść, że potrawa przygotowana przez Koło Gospodyń Wiejskich z Durąga, czyli Dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w Świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół w dwóch sosach podbiła serca jurorów z całej Polski. Ci nie mieli wątpliwości i wysoko ocenili zarówno samą potrawę, jak i prezentacje filmową i estetykę potrawy, które też była częścią oceny. Duże wrażenie zrobiło też przygotowane stoisko.W nagrodę Panie z Duraga otrzymały czek na 5 tys. zł.?php>
?php>
Ostatecznie Panie z Gminy Ostróda okazały się najlepsze w całej Polsce podczas ogólnopolskiego finału w Częstochowie!?php>
?php>
Wcześniej Panie z Durąga zwyciężyły w finale wojewódzkim I Etapu Konkursu Kulinarnego Bitwa Regionów 2021. Pisaliśmy o tym tutaj: II MAZURSKIE PIECZENIE CHLEBA W LUBAJNACH. KGW DURĄG WYGRYWA BITWĘ REGIONÓW W WOJEWÓDZTWIE?php>
?php>
W Częstochowie reprezentowały województwo warmińsko-mazurskie, wśród 15 innych zwycięzców w województwach.?php>
?php>
Poniżej możecie obejrzeć prezentację Koła Gospodyń Wiejskich w Durągu i ich potrawę.?php>
?php>
Przypomnijmy, że wcześniej w tym samym konkursie świetnie zaprezentowały się Panie z KGW "Luba w Lubajnach, które 2 lata temu zdobyły 3 miejsce w kraju. Pisaliśmy o tym tutaj: KGW "LUBA" Z LUBAJN NA 3 MIEJSCU W KONKURSIE "BITWA REGIONÓW" W POZNANIU?php>
?php>
?php>
?php>
[WIDEO]335[/WIDEO]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz